energikontoret-ostergotland

Nyheter

Alla nyheter från Energikontoret Östergötland.

 • Behov av stärkt lokal och regional energiplanering

  Elektrifieringen är en förutsättning för att vi ska nå uppsatta energi- och klimatmål samtidigt som det skapar möjligheter för tillväxt, konkurrenskraft och försörjningstrygghet. Det är också förknippat med stora utmaningar och Sverige står nu inför en kraftig utbyggnad av såväl elnät som elproduktion.
  Aktuellt
 • EU-finansierat nätverk i Östergötland minskar energianvändningen i en hel värdekedja

  Erfarenhetsutbyte är ett effektivt verktyg för att minska energianvändningen bland företag. Det står klart när energinätverket mellan Väderstad AB och industriföretagets leverantörer avslutas. Medlemmarna har under 1,5 år tagit del av nya energikunskaper - och genomfört åtgärder: "Nätverket har på samma gång stärkt individuella företag och en hel värdekedja", säger Milian Nelzén, nätverksledare på Energikontoret Östergötland.
  Aktuellt
 • Hållbart byggande och återbruk i Östergötland

  Nu finns ett bolag i Östergötland som erbjuder tjänster som möjliggör återbruk av byggmaterial på ett sätt som bygg- och fastighetsbranschen efterfrågar som en förutsättning för att på allvar tänka återbruk i större skala.
  Aktuellt
 • Cirkulär kraftsamling i Östergötland och Örebro

  Nu är vi äntligen igång med arbetet som innebär en kraftsamling för att skapa ett mer cirkulärt och resurseffektivt Östergötland.
  Aktuellt
 • Hur kan Östergötland bli en mer elsmart region?

  Den 8:e september genomförde Region Östergötland tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland, Linköpings universitet, Linköping Science Park och Logistikia en avslutningskonferens i projektet Elsmarta Östergötland. Där presenterade resultatet från 1,5 års utvecklingsarbete inom elkapacitet och elektrifiering tillsamman med ett 25-tal deltagare.
  Aktuellt
 • Förstärkning till vårt team på Energikontoret!

  Vi är mycket glada att välkomna Johan Lenner till vårt team på Energikontoret Östergötland.
  Aktuellt
 • Sommarens lyssningstips, återbruk!

  ”Återbruk Öst” är podden där du får lyssna till riktiga inspiratörer när det kommer till att skapa förutsättningar för återbruk av byggmateriel i Östergötland.
  Aktuellt
 • Studentmedarbetare på Energikontoret

  Sedan mitten av april har vi berikat Energikontorets verksamhet med två studentmedarbetare från årskurs 4 i civilingenjörsutbildningen Energi, miljö och management.
  Aktuellt
 • Inspirationsresa till Sotenäs Symbioscentrum

  För andra året i rad har vi besökt Sotenäs Symbioscentrum tillsammans med representanter från våra kommuner och kommunala bolag.
  Aktuellt
 • Energimyndigheten besöker Händelö Eco-Industrial Park

  Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén tog med sin ledningsgrupp till Norrköping för ett besök vid Händelö Eco-Industrial Park (HEIP) den 28 april.
  Aktuellt
 • Ny rapport om kommuners arbete för ökad cykling i Östergötland

  Inom EU projektet Rena Resan har nu en rykande färsk rapport tagits fram. Syftet med rapporten är att tydliggöra möjlig samverkan inom och mellan kommunerna i Östergötland kring gemensamma utgångspunkter i cykelfrågan samt att presentera slutsatser från testperioder av olika elcyklar som utförts inom projektet.
  Aktuellt
 • Kraftförsörjning i Östra Mellansverige

  Regionerna i östra Mellansverige stärker samarbetet för att möta utmaningar kring kraftförsörjningen.
  Aktuellt
 • Återbrukshub i Östergötland

  Det är nu det händer, Östergötlands första återbrukshubb för byggmaterial kommer att startas och drivas av tongivande regionala aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen.
  Aktuellt
Region Östegötlands logotyp

Energikontoret Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier