energikontoret-ostergotland

Välkommen Lena!

Bild på Lena Ring utomhus

Lena Ring har redan under hösten smygstartat sitt arbete hos oss men är sedan årsskiftet officiellt en del av teamet på Energikontoret.

Lena kommer närmast från en tjänst som hållbarhetsstrateg inom Region Östergötland och har stor erfarenhet av miljö-, kvalitets- och hållbarhetsarbete. Lena kommer bland annat att gå in som projektledare för regionens flaggskeppsprojekt Cirkulär kraftsamling.

Läs vår intervju med Lena för att få veta mer om hennes bakgrund och vad hon kommer att göra hos oss på Energikontoret.

Vad har du gjort tidigare?

Jag är i grunden miljövetare men har i praktiken inte arbetat så mycket med sakfrågorna utan mer med det som skapar förutsättningar för ett framgångsrikt miljöarbete, det vill säga struktur och systematik, ledarskap, organisation och kommunikation. Innan jag kom till Region Östergötland arbetade jag till största delen i entreprenadbranschen, inriktning anläggning och järnväg.

Vad är det som motiverar dig i ditt arbete?

Hållbarhetsarbete handlar om helhetssyn och långsiktighet. Jag gillar att jobba med systemnivån, lägga pusslet kring de komplexa sambanden, se hur allting hänger ihop och utforska vad som driver verklig förändring. Ytterst vill jag göra skillnad i omställningen till det hållbara samhället.

Vad kommer du göra hos oss på Energikontoret?

En viktig del kommer vara att leda projektet Cirkulär kraftsamling. Men jag kommer även ha en roll som regional utvecklingsledare för energi- och klimatrådgivarna, samt delta i samverkan med länsstyrelsen, främst kopplat till länets energi- och klimatstrategi.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Att få vara med där det händer saker på riktigt. I det regionala samverkansarbetet händer väldigt många bra och konkreta saker och Östergötland ligger i framkant inom flera områden, inte minst i arbetet med cirkulär ekonomi och industriell urban symbios.

Region Östegötlands logotyp

Energikontoret Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier