energikontoret-ostergotland
Solpaneler med en sol i motljus som speglar sig i panelen. Kraftledning i periferin.

Välkommen till Energikontoret Östergötland

Vi skapar handlingskraft för ett energi- och resurseffektivt Östergötland

Nyheter

  • Behov av stärkt lokal och regional energiplanering Elektrifieringen är en förutsättning för att vi ska nå uppsatta energi- och klimatmål samtidigt som det skapar möjligheter för tillväxt, konkurrenskraft och försörjningstrygghet. Det är också förknippat med stora utmaningar och Sverige står nu inför en kraftig utbyggnad av såväl elnät som elproduktion.
  • EU-finansierat nätverk i Östergötland minskar energianvändningen i en hel värdekedja Erfarenhetsutbyte är ett effektivt verktyg för att minska energianvändningen bland företag. Det står klart när energinätverket mellan Väderstad AB och industriföretagets leverantörer avslutas. Medlemmarna har under 1,5 år tagit del av nya energikunskaper - och genomfört åtgärder: "Nätverket har på samma gång stärkt individuella företag och en hel värdekedja", säger Milian Nelzén, nätverksledare på Energikontoret Östergötland.
  • Hållbart byggande och återbruk i Östergötland Nu finns ett bolag i Östergötland som erbjuder tjänster som möjliggör återbruk av byggmaterial på ett sätt som bygg- och fastighetsbranschen efterfrågar som en förutsättning för att på allvar tänka återbruk i större skala.
  • Cirkulär kraftsamling i Östergötland och Örebro Nu är vi äntligen igång med arbetet som innebär en kraftsamling för att skapa ett mer cirkulärt och resurseffektivt Östergötland.
  • Hur kan Östergötland bli en mer elsmart region? Den 8:e september genomförde Region Östergötland tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland, Linköpings universitet, Linköping Science Park och Logistikia en avslutningskonferens i projektet Elsmarta Östergötland. Där presenterade resultatet från 1,5 års utvecklingsarbete inom elkapacitet och elektrifiering tillsamman med ett 25-tal deltagare.

På gång

December 2023
ti on to fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Region Östegötlands logotyp

Energikontoret Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier