energikontoret-ostergotland

Inspireras av lokala cirkulära företag

Innovative Materials Arena, Pursergatan, 582 78 Linköping

Välkommen på inspirationslunch där du får tankar och tips om cirkulär omställning från Artex, Svensk plaståtervinning och Biototal, som tagit steget

Nu har du chansen att både lära dig mer om cirkuläritet och knyta nya kontakter för framtida samarbeten. Kom till Innovative Materials Arena i Linköping onsdag den 20 mars. Vi gästas av talare från tre företag som berättar om de utmaningar de mött och övervunnit i omställningen till cirkuläritet. Moderator är Caroline Beck-Friis från Vreta Kluster.

Programpunkter

Sofia Öberg, Artex, Mjölby:

Upptäck hur Sofia och hennes team på Artex omvandlade projektrestmaterial till innovativa produkter. Sofia delar med sig av sin erfarenhet, från att identifiera potentialen i underutnyttjade material till utvecklingen av en ny produktserie.

Bobby Markén, Biototal, Vreta Kloster:

Biototal har sedan start skapat affärsmöjligheter ur olika bi- och restflöden för både ekonomisk hållbarhet och långsiktig resurshantering genom kretslopptänket. Du får höra om hur restflödet av kärnbränsle kunde bli en tillgång för livsmedelsproduktion samt produktion av biokol från avfallsströmmar.

Linnea Granström, Svensk plaståtervinning, Motala

Linnea berättar om hur Svensk plaståtervinning arbetar med att återvinna plast från de svenska hushållen och hur företaget arbetar för att få till mer regionala och nationella avsättningar av de återvunna flödena.

 

ANMÄL DIG HÄR Länk till annan webbplats.

Inspirationslunchen arrangeras inom det EU-finansierade projektet Cirkulär kraftsamling i Östergötland och Örebro län.

Region Östegötlands logotyp

Energikontoret Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier