energikontoret-ostergotland

Sommarens lyssningstips, återbruk!

”Återbruk Öst” är podden där du får lyssna till riktiga inspiratörer när det kommer till att skapa förutsättningar för återbruk av byggmateriel i Östergötland.

Podden Återbruk Öst

Alla avsnitt till ”Återbruk Öst” hittar du på Spotify, Itunes bland annat, men självklart även här på vår sida om projektet Länk till annan webbplats..

De som medverkar i podden:

  • John Torsell, Haga ROT som efter 30 år i rivningsbranschen äntligen ser ett intresse för att inte bara ta hand om utan också kunna sälja det återbrukade materialet.
  • David Daremo från RP möbler som gjort återbruksresan med kontorsmöbler där det nu är både trendigt och hållbart att återbruka.
  • Christine Färnlöf som berättar om varför Länsförsäkringar engagerar sig i återbruksfrågan.
  • Danela Becirovic, hållbarhetssamornare på Lejonfastigheter i Linköping, berättar om hur fastighetsbolaget formerat sig för att bättre kunna ta hand om återbrukat material i sin verksamhet.
  • Helena Helgegren, projektets egen återbrukssexpert, ger sin blid av var vi står i arbetet kring en cirkulär byggbransch.
  • Thomas Stoll, arkitekt och expert inom hållbart samhällsbyggande från IVL Svenska Miljöinstitutet, gör en framtidsspaning.

Självklart finns även ett avsnitt där vi från Energikontoret berättar och varför vi engagerar oss i området återbruk.

Region Östegötlands logotyp

Energikontoret Östergötland

Region Östergötland
581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier